Fișă

Dezvoltator:
peParbriz.ro
Cluj-Napoca, România

Lansat în:
2016

Website:
peparbriz.ro

Press / Business contact:
scrie@peparbriz.ro

Social:
twitter.com/peParbriz
facebook.com/peParbriz

Telefon:
+40 737272749

Descriere

peParbriz.ro este o platformă de mesagerie simplă și la îndemână pentru a contacta un posesor de autoturism sau pentru a fi contactat în cazul unei parcări necorespunzătoare sau a unui incident.

Milioane de mașini, milioane de pietoni și niciun mijloc civilizat de comunicare.

Într-o lume în care orașele devin tot mai aglomerate în care numărul mașinilor cresc substanțial de la un an la altul, vrând nevrând apar situații neplăcute care duc la conflicte între șoferi, pietoni și șoferi sau autorități și șoferi.

Având în vedere faptul că lipsește cu desăvârșire orice fel de metodă modernă de comunicare în această direcție, se observă apariția unui număr tot mai mare de incidente determinate fie de parcări necorespunzătoare, blocări de acces ori deteriorări accidentale ale autovehiculelor parcate.

În astfel de situații neplăcute, deseori se poate diminua tensiunea generată printr-o comunicare directă între părțile implicate.

Aceasta este situația pe care platforma peParbriz.ro încearcă să o adreseze, punând la dispoziția tuturor părților implicate în trafic un mediu simplu și la îndemână de a contacta un posesor de autoturism sau pentru a fi contactat în cazul unei parcări necorespunzătoare sau al unui incident.

Înregistrarea este cât se poate de simplă, fără formulare de completat și fără divulgare de date personale, cu excepția numărul de înmatriculare al mașinii și numărul de telefon, în scopul de a putea primi gratuit mesajele prin intermediul aplicației.

Cum funcționează?

Orice conducător auto înregistrat pe platforma peParbriz.ro poate fi contactat fără a face public numărul său de telefon mobil, fie online prin intermediul site-ului www.peparbriz.ro sau prin intermediul aplicației peParbriz disponibila în curând pe platformele iOS și Android, fie offline prin trimiterea unui mesaj cu tarif normal către numărul de telefon 0PEPARBRIZ (0737272749) cu numărul de înmatriculare a mașinii în cauză.

Ce trebuie sa facă șoferii?

Pentru ca un posesor de autoturism să poată fi contactat este necesară înscrierea sa pe platforma peParbriz, fie online, fie offline. Înregistrarea este gratuită și extrem de simplă.

Odată înregistrați, aceștia vor putea fi contactați fără a își expune date cu caracter personal, obicei tot mai întâlnit prin plasarea pe bord a unei hârtii cu numărul de telefon. În schimb, pentru a facilita comunicarea, conducătorii sunt invitați fie sa lipească stickerul pe parbriz, fie sa tipărească unul din mesajele cu instrucțiuni și sa îl afișeze.

De ce ar funcționa o astfel de platforma?

Accentul îl punem în primul rând pe a fi civilizat, deschis și dornic de a rezolva problemele, care de cele mai multe ori sunt induse de faptul că infrastructura rutiera urbană este oarecum depășită.

Siguranța datelor și anonimatul de asemenea contribuie la atractivitatea platformei cât și faptul ca nu este limitata la mediul online, putând fi accesata și prin metode clasice de comunicare.

Care sunt limitările? Se poate abuza de sistem?

Una din primele semne de întrebare care au apărut a fost cum vom adresa situațiile de rea intenție și abuz. Astfel au fost introduse o serie de limitări în ceea ce privește numărul de mașini asociate unui număr de telefon sau volumul de mesaje trimise unui posesor auto.

Cine dezvolta peParbriz?

peParbriz.ro este inițiativa a doi tineri antreprenori clujeni, cu o experienta substanțiala în domeniul IT și al antreprenoriatului.

Cum a apărut ideea?

Platforma a apărut ca un răspuns natural la problema dezvoltată mai sus, lovindu-ne de nenumărate ori de astfel de situații, unele comice, altele dramatice.

De ce gratuit? Cum se va susține?

Obiectivul nostru este de a aduce un plus de calitate “vieții în trafic” căreia tot mai mulți dintre noi ii alocăm zilnic din ce în ce mai mult timp prețios. Momentan platforma este susținuta în întregime din resurse proprii, însa suntem în discuții cu posibili parteneri și sponsori interesați în a creste gama de servicii oferite. Tot ce este dezvoltat în forma actuală însă va rămâne gratuit.

De asemenea trimiterea de mesaje prin intermediul aplicației, precum și primirea lor prin SMS este gratuită, mesajele trimise prin SMS sunt taxate la tarifele practicate de rețelele naționale, fără costuri suplimentare din partea platformei peParbriz.ro.


Imagini

Descarcă toate imaginile ca fișier .zip (1MB)
peParbriz - flyer lasa-te contactat.png
peParbriz - flyer nu lasa numarul.png
peParbriz - sticker.png

Descarcă toate logo-urile ca fișier .zip (55KB)
logo
logo

Fraze cheie

  • "Nu mai lăsa la vedere numărul tău de telefon"
  • "Toată lumea mai greșește, dar modul în care rezolvăm problema face diferența!"